Raed Arafat, mesaj tranșant după creșterea alarmantă de îmbolnăviri: ‘Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricție’

20.07.2020, 15:55
Raed Arafat, mesaj tranșant după creșterea alarmantă de îmbolnăviri: 'Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricție'
Raed Arafat, mesaj tranșant după creșterea alarmantă de îmbolnăviri: 'Este posibil să se ajungă la măsuri regionale de restricție'

Crește alarmant numărul cazurilor noi de îmbolnăviri cu coronavirus! În ultimele 24 de ore, în țara noastră au fost confirmate 681 de cazuri noi de infecție cu COVID-19 din 8.510 teste efectuate. De asemenea, 2.038 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a ținut să transmită un mesaj tranșant, în care a precizat că nu este exclus ca autorităţile să impună măsuri de restricţie ”zonale sau regionale” acolo unde se va constata o creştere a numărului de îmbolnăviri.

Ce spune Raed Arafat

‘Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active.

Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există  să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei. Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate’, a afirmat Raed Arafat, la Digi24.

Marcel Vela: ‘Nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul cu studiile altora’

Și Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut unele declarații despre evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră. Acesta a precizat că este posibil să avem și peste un milion de cazuri de coronavirus în septembrie.

Vela a precizat că există o creștere, că sunt focare, însă acestea pot fi gestionate de autorități dacă vor comunica mai bine cu populația.

‘Nu luați în calcul știri alarmiste. Nu cred că trebuie să ne ocupăm tot timpul, toată energia cu studiile unora. Este clar că avem o creștere, că avem focare, că acestea sunt regionalizate în anumite zone, nu e la nivel național. Dacă ne concentrăm spre a comunica mai bine, spre a explica cetățenilor din acele zone eu cred că acest nivel de alarmare și dinamica acestei creșteri se va opri și va fi într-un platou și apoi în coborâre’, a mai declarat ministrul, luni, 20 iulie.

‘Am văzut în fiecare seară la TV tot felul de specialiști care anunțau ce se va întâmpla, că va fi rău. În martie și aprilie n-am avut o creștere a numărului de cazuri. Românii au fost extrem de responsabili de Paște și 1 Mai Acest studiu nu a ajuns pe masa mea, acest studiu nu e făcut de CNSU. Oficial nu s-a dezbătut în CNSU o asemenea situație mega dramatică’, a mai spus Marcel Vela, la Digi24. 

citește și...