Raed Arafat, despre vacanțele de vară ale românilor: „E încă devreme să vorbim de concedii”

27.04.2020, 15:32
Raed Arafat, despre vacanțele de vară ale românilor: „E încă devreme să vorbim de concedii”
Raed Arafat, despre vacanțele de vară ale românilor: „E încă devreme să vorbim de concedii”

Raed Arafat a vorbit despre vacanțele de vară ale românilor. Seful Departamentului pentru Situații de Urgență crede că e încă devreme să vorbim de concedii. 

„E încă devreme să vorbim de concedii”

Arafat recomandă românilor să nu-și facă încă planuri de concediu pentru la vară și să aștepte să vadă cum evoluează pandemia de coronavirus. 

Șeful DSU a vorbit și despre certificatul de imunitate la coronavirus, pentru Digi 24. 

„I-aș zice să aștepte și să vadă cum evoluează situația. De exemplu, sunt țări care deja au anunțat că primesc oamenii numai dacă au certificat că s-au testat și sunt negativi COVID, certificat recent. Însemnătatea certificatului este oricum foarte redusă, pentru că poți fi negativ astăzi și după câteva zile să devii pozitiv.

Acele “pașapoarte COVID-19” de care vorbea și OMS dau statusul persoanei la momentul testului și nu peste 2-3 zile când ajunge în țara respectivă. Mai degrabă cred că trebuie să fie măsuri de control a temperaturii, a simptomelor la plecare, nu numai la intrare într-o țară. Ca să previi o persoană să urce în avion și să infecteze alte persoane. Asta cred ca este mai degrabă util, decât să ai un pașaport care zice că nu ai COVID.

Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone.

Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii”, a declarat Arafat.

citește și...