Raed Arafat, despre măsurile impuse în Capitală. „Nu putem spune că situația este spre bine, dar nici nu putem să spunem că este în creștere”

23.11.2020, 09:24
Raed Arafat, despre măsurile impuse în Capitală. „Nu putem spune că situația este spre bine, dar  nici nu putem să spunem că este în creștere”
Raed Arafat, despre măsurile impuse în Capitală. „Nu putem spune că situația este spre bine, dar nici nu putem să spunem că este în creștere”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vorbit despre efectele pe care le-au avut măsurile impuse în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus.

Întrebat ce rezultate au avut măsurile impuse deja în Capitală în contextul pandemiei de coronavirus, Raed Arafat a declarat: „În acest moment putem să spunem că nu mai avem această creștere exponențială care a fost, suntem undeva la un platou, cu unele creșteri și scăderi. Deci nu putem să spunem că situația este spre bine în acest moment, dar nici nu putem să spunem că este în creștere așa cum era acum două-trei săptămâni. Măsurile au început să aibă efect”.

Raed Arafat a adăugat că durează 30 de zile până când autoritățile vor stabili dacă măsurile luate au avut efectul scontat. „Dacă nu, atunci trebuie prelungite sau luate măsuri suplimentare”, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, citat de Digi24.  Incidența cazurilor noi de infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, din București a crescut, duminică, la un indice de 6,13.

Anunțul făcut de Raed Arafat: studenții la Medicină vor lucra ca asistenți medicali în spitalele COVID

Studenții la Medicină vor lucra pe posturi de asistent medical în spitalele suport COVID, a anunțat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

„Unul din pașii care au fost luați este recrutarea unui număr de studenți care să lucreze pe posturi de asistenți medicali. Pentru că nu numai de medici e nevoie, e nevoie foarte mult de asistenți medicali, de supraveghere a acestor bolnavi”, a declarat acesta.

„Până în acest moment avem 1400 de studenți care deja s-au înscris pe listă și vom începe săptămâna asta repartiția lor. Vom suplimenta personalul mediu cu studenți de an 4, 5 sau 6 și vor putea ajuta. Poate că astfel va scădea numărul cazurilor”, a completat Taed Arafat, conform aceleiași surse.

citește și...