Raed Arafat, declarații despre șoferii care conduc sub influența drogurilor: „Legea trebuie să permită suspendarea permisului”

26.09.2019, 17:00
Raed Arafat, declarații despre șoferii care conduc sub influența drogurilor: „Legea trebuie să permită suspendarea permisului”
Raed Arafat a vorbit despre sancțiunile pentru șoferii drogați

Raed Arafat a vorbit public despre pedepsele pe care ar trebui să le primească șoferii care urcă la volan după ce au consumat droguri. Secretarul de stat consideră că sancțiunile ar trebui să fie mai dure în aceste situații. 

După ce Mario Iorgulescu a provocat un accident rutier mortal aflându-se sub influența stupefiantelor, în spațiul public s-a deschis o dezbatere privind modul în care ar trebui sancționați șoferii care urcă la volan drogați. Astfel, șeful ISU a abordat acest subiect într-o emisiune TV și a vorbit despre măsurile luate de autorități. 

Raed Arafat: „O persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autoturismul”

„Măsurile care se iau împotriva celor care consumă droguri la volan şi măsurile de prevenire după depistare poate că vor trebui înăsprite. În sensul că o persoană depistată cu consum de droguri să se asigure că nu mai conduce autovehiculul doar dacă persoana respectivă nu mai consumă droguri. Pentru că acest consum de droguri nu este un lucru simplu. E mult mai greu decât consumul de alcool. Deci consumul de droguri și condusul nu trebuie să fie combinate niciodată”, a declarat Arafat.

Secretarul de stat a vorbit și despre suspendarea permisului celor care urcă la volan după ce au consumat droguri: „Va trebui, la un moment dat, să ajungem acolo cu legea adică dacă te prinde că ai consumat și îți retrage carnetul, o lună, două sau trei și să se demosntreze apoi că nu mai consumi droguri la volan, vedem că ucide ca și alcoolul. Numai că la droguri dependența este una foarte greu de combătut și care crește și crește și trebuie să fim foarte atenți cum combatem acest aspect. Părerea mea este că legea trebuie să permită suspendarea carnetului până la o atestare că persoana este curată de consumul de droguri pentru o perioadă de timp”.

citește și...