Pui de găină vopsiți în galben la Galați, pentru a părea de țară

07.10.2019, 14:53
Pui de găină vopsiți în galben la Galați, pentru a părea de țară
Puii erau colorați în galben ca să pară de țară

Poliția Locală din Galați a găsit pui de găină vopsiți în galben, pentru a părea de țară, într-o piață din oraș. 

La venirea polițiștilor, au fost descoperite mai multe persoane care vindeau pui colorați cu galben și pretindeau că sunt de țară. Unul dintre comercianți a fugit după ce i-a văzut pe oamenii legii și și-a abandonat marfa. Ceilalți doi indivizi s-au văzut nevoiți să le explice polițiștilor de ce nu aveau documente de proveniență pentru marfă și de ce puii erau ținuți în cutii de carton. 

Vânzătorii au fost amendați cu 500 de lei

Mai mult decât atât, autoritățile au verificat dacă într-adevăr puii erau vopsiți în galben. Atunci când au pus carnea în apă, aceasta s-a colorat imediat, dovadă că puii de găină fuseseră colorați în prealabil. 

„Din primele verificări, oamenii legii au constatat că cele două persoane le spuneau eventualilor cumpărători că păsările comercializate sunt crescute la curte, ele având și o culoare specifică (galbenă). Polițiștii locali, care dețineau informații că respectiva carne nu provine de la păsări crescute în gospodării proprii, ci din magazine au făcut o probă și au constat că în contact cu apa, aceasta se colora imediat”, a transmis Poliția Locală. 

Pentru faptele lor, comercianții au fost amendați cu câte 500 de lei fiecare.

 

citește și...