Prognoza meteo pentru perioada următoare: cât ne mai bucurăm de vreme caldă. ANM avertizează că un val de aer rece va lovi România

15.09.2020, 14:06
Prognoza meteo pentru perioada următoare: cât ne mai bucurăm de vreme caldă. ANM avertizează că un val de aer rece va lovi România
Prognoza meteo pentru perioada următoare: cât ne mai bucurăm de vreme caldă. ANM avertizează că un val de aer rece loveşte România

Săptămâna aceasta a debutat cu temperaturi ridicate, iar maximele vor atinge și 30 de grade în multe zone din România. Doar în zonele mai joase este posibil să apară ceața dimineața, iar în rest, cerul va fi senin și vremea frumoasă.

Vremea va mai fi caldă doar câteva zile

În zonele de câmpie, temperaturile urcă din nou spre 33 de grade. În weeekend, vremea se va schimba radical, iar meteorologii anunță că un val de aer rece va ajunge în țara noastră.

Valorile termice vor fi în scădere în toată țara. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în prima jumătate a intervalului, cu precădere în sudul şi în centrul teritoriului.

Un val de aer rece lovește România

‘Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii ţări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării şi în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar şi pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Precipitaţii vor fi foarte puţine, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă’, a declarat Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM), la Digi24.

În Capitală, vremea va fi frumoasă, cu maxime în jur de 30 de grade și minime de 16 grade Celsius. Din weekend, valorile termice vor fi în scădere, apropiindu-se astfel de normalul termic al acestei perioade.

citește și...