Prognoza meteo luni, 29 noiembrie 2021. Care sunt previziunile ANM

28.11.2021, 19:18
Prognoza meteo luni, 29 noiembrie 2021. Care sunt previziunile ANM

ANM a transmis prognoza meteo pentru luni, 29 noiembrie 2021. Iată cum va fi vremea în prima zi a săptămânii!

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea se va răci în aproape toată țară, cu precădere în regiunile intracarpatice, unde temperaturile se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. În restul teritoriului valorile termice vor caracteriza în continuare o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această perioadă. la munte, mai ales la altitudini de peste 1500 m va fi lapoviţa şi ninsoare.

La noapte în regiunile din jumătatea de vest a țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. La munte vor fi şi ninsori sau lapoviţă. Izolat, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros, iar ploile se vor semnala doar pe alocuri, cu o probabilitate mai ridicată în Muntenia și Dobrogea. Vântul va avea intensificări susţinute în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit. Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 1 şi 11 grade. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă.

 

Vremea 29 noiembrie în Capitală

La noapte, treptat, cerul se va înnora, iar spre sfârşitul nopţii va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã, mai ridicatã faţã de cea specificã datei, va fi de 5…8 grade.

citește și...