Prognoza meteo, 11 februarie 2021! Vremea se răcește brusc. Ce zone sunt vizate de cod galben de viscol și ger

11.02.2021, 09:08
Prognoza meteo, 11 februarie 2021! Vremea se răcește brusc. Ce zone sunt vizate de cod galben de viscol și ger
foto: pixabay

Pentru ziua de joi, 11 februarie, meteorologii au anunțat că vremea va intra într-un proces de răcire accentuată.

Conform ANM, ziua va fi deosebit de caldă în sud, sud-est şi local în centru, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 grad în nordul Moldovei şi 18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei.

Cele minime vor fi între -14 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în vestul, nordul, nord-estul şi centrul teritoriului, unde va fi ger.

Temperaturile scad brusc în termometre

După amiază va începe să ningă la munte în Maramureş, Transilvania, Moldova, iar în special noaptea în Muntenia şi în Dobrogea, unde se va depune strat nou de zapadă.

Administrația Națională de Meteorologie a precizat că vor urma două zile de ninsori, viscol și ger, în majoritatea zonelor din țară. Avertizarea meteo de cod galben va fi valabilă până vineri, 12 februarie.

‘Treptat vor predomina ninsorile la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș. Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est.

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h. Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări’, a transmis ANM.

În Capitală, temperaturile vor fi în scădere bruscă şi accentuată. În a doua parte a zilei vor fi precipitaţii, moderate cantitativ. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar noaptea se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare

 

citește și...