Prognoza meteo în săptămâna 16-22 septembrie! O masă de aer polar va traversa România. Temperaturile vor scădea drastic

17.09.2019, 14:08
Prognoza meteo în săptămâna 16-22 septembrie! O masă de aer polar va traversa România. Temperaturile vor scădea drastic

Vremea se schimbă radical în orele următoare și va intra într-un proces de răcire în cea mai mare parte a ţării, până în jurul datei de 22 septembrie.

Temperaturile maxime vor fi de 20 de grade Celsius, iar timpul nopţii acestea vor putea coborî până la două grade Celsius şi chiar negative în zona de munte.

Prognoza meteo în săptămâna 16-22 septembrie! O masă de aer polar va traversa România

Prognoza meteo în săptămâna 16-22 septembrie! O masă de aer polar va traversa România începând de marți, când se va răci în jumătatea de Nord a țării. De miercuri, răcirea se va simți și în partea de Sud, iar de joi sunt așteptate temperaturi negative și brumă în depresiuni.

‘O masă de aer de origine polară va aborda spațiul georgrafic al țării noastre, începând de marți. Marți, vremea se răcește în jumătatea de Nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale acestei perioade, iar în jumătatea sudică va fi mult mai cald decât în mod obișnuit. Astfel, valorile termice vor fi de la 17 – 18 grade în Maramureș, Nordul Moldovei și al Transilvaniei, până 32 -33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei. Pe lângă răcirea din jumătatea de Nord, acolo va și ploua, marți’, a declarat Constanța Vâlciu, meteorolog de serviciu în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

 

citește și...