Prognoza meteo. Care sunt previziunile ANM pentru weekend-ul 6-7 noiembrie

05.11.2021, 21:50
Prognoza meteo. Care sunt previziunile ANM pentru weekend-ul 6-7 noiembrie

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru acest weekend. Conform acestora, de sâmbătă temperaturile vor începe să scadă.

Sâmbătă, vremea se va răci, în jumătatea sud-estică a țării, dar valorile termice se vor menține, în general, peste cele specifice lunii noiembrie.

În vest, nord-vest și nord temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât în restul țării.

Ploi slabe sau burniță vor fi semnalate local în Banat, Transilvania și în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei și izolat în celelalte regiuni. Prin urmare, maximele se vor situa între 10 și 19, iar minimele între -3 grade în nordul Moldovei și 11 grade pe litoral.

Avertizare meteorologică de cod galben

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat o avertizare meteorologică de cod galben valabilă de vineri seară de la ora 20:00 până sâmbătă seară la ora 23:00, în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali.

“Vorbim de o avertizare meteorologică de COD GALBEN valabilă din această seară de la ora 20:00 până mâine seară la ora 23:00. Vor fi intensificări ale vântului, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, acolo unde vorbim de viteze de 60-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m vor fi rafale de 90-100 km/h.

Intensificări vor fi şi mâine, mai ales în partea de nord, centru şi est a ţării, la cote mai reduse, de 45-55 km/h. În acelaşi timp, începând de mâine de la ora 20:00 până sâmbătă la ora 10:00, pentru partea de nord-vest şi vest a ţării, precum şi în zona montană aferentă, vorbim de precipitaţii care pot depăşi 20-30 l/mp, la nivel izolat fiind chiar 40-60 l/mp.

Din punct de vedere termic, vorbim pentru următoarele zile de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Dacă azi am consemnat deja 20 de grade Celsius în partea de sud-vest a ţării, cu 17-18 grade la Bucureşti, mâine vorbim de valori de până la 23 grade în vest, sud-vest, iar vineri 24-25 de grade în special în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei”, a spus Elena Mateescu, director ANM la Antena 3.

Vremea în București, 6 noiembrie 2021

În București vom avea un cer partial senin, temperatura maximă va fi de 19 grade, în timp ce temperatura minimă de 9 grade Celsius. În primele ore ale zilei se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

Duminică va ploua local în jumătatea vestică a țării, cu precădere în prima parte a zilei.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 11-16 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 14-18 grade în Banat, 12-16 grade în Oltenia, 13-18 grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.

Vremea în București, 7 noiembrie 2021

În Bucuresti, temperaturile continuă să scadă. La ora prânzului, în Capitală, vor fi 15 grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit meteo.ro.

Când ninge

„Avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară și ne așteptăm ca cel puțin până la sfârșitul lunii să mai avem astfel de alternanțe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a declarat directorul ANM la Digi24.

 

citește și...