Prognoza meteo. Care sunt previziunile ANM pentru weekend-ul 6-7 noiembrie

05.11.2021, 21:50

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo pentru acest weekend. Conform acestora, de sâmbătă temperaturile vor începe să scadă.

Sâmbătă, vremea se va răci, în jumătatea sud-estică a țării, dar valorile termice se vor menține, în general, peste cele specifice lunii noiembrie.

În vest, nord-vest și nord temperaturile vor continua să fie mai scăzute decât în restul țării.

Ploi slabe sau burniță vor fi semnalate local în Banat, Transilvania și în zona deluroasă a Olteniei și Munteniei și izolat în celelalte regiuni. Prin urmare, maximele se vor situa între 10 și 19, iar minimele între -3 grade în nordul Moldovei și 11 grade pe litoral.

Avertizare meteorologică de cod galben

Elena Mateescu, directorul general al ANM, a anunţat o avertizare meteorologică de cod galben valabilă de vineri seară de la ora 20:00 până sâmbătă seară la ora 23:00, în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali.

“Vorbim de o avertizare meteorologică de COD GALBEN valabilă din această seară de la ora 20:00 până mâine seară la ora 23:00. Vor fi intensificări ale vântului, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Occidentali, acolo unde vorbim de viteze de 60-80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m vor fi rafale de 90-100 km/h.

Intensificări vor fi şi mâine, mai ales în partea de nord, centru şi est a ţării, la cote mai reduse, de 45-55 km/h. În acelaşi timp, începând de mâine de la ora 20:00 până sâmbătă la ora 10:00, pentru partea de nord-vest şi vest a ţării, precum şi în zona montană aferentă, vorbim de precipitaţii care pot depăşi 20-30 l/mp, la nivel izolat fiind chiar 40-60 l/mp.

Din punct de vedere termic, vorbim pentru următoarele zile de o vreme mai caldă decât în mod obişnuit. Dacă azi am consemnat deja 20 de grade Celsius în partea de sud-vest a ţării, cu 17-18 grade la Bucureşti, mâine vorbim de valori de până la 23 grade în vest, sud-vest, iar vineri 24-25 de grade în special în zona subcarpatică a Olteniei şi a Munteniei”, a spus Elena Mateescu, director ANM la Antena 3.

Vremea în București, 6 noiembrie 2021

În București vom avea un cer partial senin, temperatura maximă va fi de 19 grade, în timp ce temperatura minimă de 9 grade Celsius. În primele ore ale zilei se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat.

Duminică va ploua local în jumătatea vestică a țării, cu precădere în prima parte a zilei.

Maximele termice vor urcă la prânz până spre 11-16 grade în Transilvania, Maramureș și Crișana, 14-18 grade în Banat, 12-16 grade în Oltenia, 13-18 grade în Muntenia și Dobrogea și 11-16 grade Celsius în Moldova.

Vremea în București, 7 noiembrie 2021

În Bucuresti, temperaturile continuă să scadă. La ora prânzului, în Capitală, vor fi 15 grade Celsius. Temperatura minimă va fi de 8 grade Celsius, iar cerul va fi predominant noros.

Săptămâna 1 – 8 noiembrie 2021

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit meteo.ro.

Când ninge

„Avem o lună noiembrie al cărei debut a adus zile de vară și ne așteptăm ca cel puțin până la sfârșitul lunii să mai avem astfel de alternanțe de zile mai călduroase, urmate de perioade mai reci”, a declarat directorul ANM la Digi24.