Prognoza meteo, 8 septembrie 2020: vreme caldă, dar sunt așteptate și ploi de scurtă durată

08.09.2020, 12:07
Prognoza meteo, 8 septembrie 2020: vreme caldă, dar sunt așteptate și ploi de scurtă durată
Prognoza meteo, 8 septembrie 2020: vreme caldă, dar sunt așteptate și ploi de scurtă durată

Pentru marți, 8 septembrie, meteorologii au anunțat că vremea va fi în general frumoasă, dar sunt așteptate și ploi de scurtă durată în unele regiuni ale țării.

Valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă pentru regiunile de nord-est ale țării. Cerul va fi variabil, în special în zona de munte, în centru dar și în sud-vestul României. Aici pot fi prezente pe arii restrânse fenomene meteo precum ploi scurte și descărcări electrice.

Vremea va fi frumoasă

În zonele montane şi submontane vor fi averse, descărcări electrice şi izolat se vor acumula cantităţi de apă de peste 15…20 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu intensificări în Moldova şi pe arii restrânse în Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi pe crestele montane, unde la rafală se vor atinge viteze în general de 40…50 km/h, dar şi asociat averselor.

Temperatura maximă va fi de 27 de grade, iar cea minimă de 16-17 grade Celsius. În Capitală, vremea va fi frumoasă și călduroasă la orele amiezii.

La mare, vremea va fi în general frumoasă şi relativ caldă. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 şi 27 grade. Cerul va fi mai mult senin. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 22 şi 24 de grade.

Cod galben de ceață

De asemenea, ANM a emis și o avertizare de cod galben pentru mai multe regiuni ale țării. În intervalul 6:20 – 9:00, în județul Constanța, mai exact zona de litoral, dar și în județul Tulcea va fi prezentă ceața, care reduce vizibilitatea sub 200 m.

Județele Brăila, Ialomița și zona joasă a Buzăului vor prezenta intensificări locale ale vântului cu rafale de 55-65 km/h. Această avertizare este valabilă și pentru județele Vrancea, Galați și Vaslui, care vor fi afectate de aceleași intensificări ale vântului în intervalul mai sus menționat.

Sursa foto: pexels

citește și...