Prognoza meteo, 8 iulie 2020: vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor

08.07.2020, 11:05
Prognoza meteo, 8 iulie 2020: vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor
Prognoza meteo, 8 iulie 2020: vreme răcoroasă în majoritatea regiunilor

Miercuri, 8 iulie, meteorologii anunță că vremea va fi mai răcoroasă și vom avea parte de câteva precipitații. Temperatura maximă va fi de 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 15 grade.

În regiunile sud-estice vor mai fi șanse reduse de ploaie, iar în estul țării și pe la munte, vântul va bate cu putere, unde rafalele vor atinge 50… 60 km/h pe parcursul zilei.

Pe litoral, vântul va avea intensificări temporare cu viteze de până la 50 – 60 km/h, dar va slăbi în intensitate spre seară. Temperaturile scad și vor fi cel mult 33 de grade Celsius.

Vremea s-a răcit

La munte, vremea va fi frumoasă și se încălzește ușor. Spre seară se mai adună norii, dar e puțin probabil să plouă.

În Capitală, cerul va fi senin, cu unele înnorări în prima parte a intervalului. Temperatura maximă va fi de 27… 28 de grade Celsius, iar cea minimă de 13… 16 grade Celsius.

Vremea severă se va păstra și pentru restul verii, spune Gabriela Băncilă, director în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

‘În momentul de faţă vorbim despre emiterea a mai mult de 100 de mesaje de Cod roşu, ceea ce este un indiciu asupra severităţii fenomenelor pe care le-am înregistrat, până în momentul de faţă, în ţara noastră, mare parte dintre ele emiţându-se în luna iunie şi acum la începutul lunii iulie. Este un record privind numărul de mesaje Cod roşu pe care Administraţia Naţională de Meteorologie le-a emis începând cu anul 2005, de când am trecut la acest sistem de avertizare’, a explicat Gabriela Băncilă, citată de Agerpres.

citește și...