Prognoza meteo, 8 decembrie 2020: va ninge viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă

08.12.2020, 09:34
Prognoza meteo, 8 decembrie 2020: va ninge viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă
Prognoza meteo, 8 decembrie 2020: va ninge viscolit și se va depune strat consistent de zăpadă/ foto: shuttterstock

Meteorologii au anunțat că vremea va fi rece și închisă, iar temporar va ninge și se va depune un strat de zăpadă care poate ajunge până la 10 cm. 

Oficial, a venit iarna! Valorile termice vor fi în scădere și se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

În zonele montane vor predomina ninsorile, mai ales în Carpații Meridionali și Carpații Orientali, unde se va depune un strat consistent de zăpadă.

Prognoza meteo pentru 8 decembrie 2020

Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 8-9 grade Celsius, iar minimele se vor situa între -6 și 4 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o avertizare de ninsori moderate cantitativ, intensificări ale vântului, precipitații mixte, polei, în intervalul 7 decembrie, ora 14:00 – 08 decembrie, ora 10:00. Avertizarea va fi valabilă în Oltenia, sudul Banatului şi local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și de Curbură, scrie Gândul.ro.

În plus, vântul va avea unele intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem şi la munte şi 45 – 55 km/h în regiunile sudice şi sud-estice. Zăpada va fi viscolită.

În Capitală, vremea va fi închisă, iar vântul va avea intensificări, cu rafale de 40 – 50 km/h. Mai mult de atât, vor fi precipitații mixte sub formă de burniță și chiar fulguială.

Cum va fi vremea de Crăciun

Elena Mateescu, directorul ANM, a declarat că în acest an de Crăciun vom avea parte de temperaturi ușor peste media normală din această perioadă.

‘Este posibil ca luna decembrie, așa cum arată estimările la acest moment, să fie o lună mai caldă decât în mod obișnuit, luând în considerare faptul că, așa cum arată informațiile la acest moment, putem să contăm pe temperaturi peste mediile climatologice ale fiecărei săptămâni în aproape toată țara.

Cele mai mari abateri vor fi în special în partea de sud, în partea de vest, nord-vest a țării și vorbim de săptămâna 7-14 decembrie, care anticipează abateri termice mai mari de 3,5 grade Celsius față de normalul acestei săptămâni. Acest lucru pare să fie semnalul până în jurul datei de 28 decembrie”, a declarat Elena Mateescu la Digi 24.

citește și...