Prognoza meteo 5 iulie: vijelii și ploi torențiale în cea mai mare parte a țării

05.07.2019, 09:50
Prognoza meteo 5 iulie: vijelii și ploi torențiale în cea mai mare parte a țării

Prognoza meteo 5 iulie! Vineri avem o zi destul de însorită, câteva reprize de ploaie prin sud şi pe la munte şi o amiază călduroasă în zonele de câmpie.

Mai vin câteva serii de averse tot în ţinuturile sudice şi la munte. Vor fi şi fenomene electrice, condiţii de grindină, iar vântul se va înteţi pe timpul ploilor. În rest avem soare, timp frumos şi o amiază călduroasă în zonele de câmpie. Maximele vor fi de la 25 de grade în depresiuni, până la 33 de grade în vestul Olteniei.

Prognoza meteo 5 iulie: vijelii și ploi torențiale în cea mai mare parte a țării

Vedem cum va arăta vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici vor fi înnorări şi averse dar apare şi soarele pe parcursul zilei. Maximele termice, se opresc pe la 30 de grade Celsius.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei doar izolat mai pot să vină câteva ploi. Atmosferă va fi plăcută iar temperaturile ajung şi aici pe la 30 de grade.

În nordul Moldovei şi în Bucovina, soarele apare peste tot şi doar la munte o să plouă sporadic. Se încălzeşte uşor însă temperaturile vor fi normale pentru dată din calendar.

În nordul Transilvaniei şi prin Maramureş, prindem vreme frumoasă fără ploi şi maxime de până la 30 de grade Celsius.

În vestul ţării, cerul va fi mai mult senin şi doar pe la munte vin câţiva stropi de ploaie. Temperaturile cresc cu 3-4 grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile centrale, atmosferă va fi agreabilă dar în zonele de munte vin averse, cu descărcări electrice, vânt nervos şi s-ar putea să cadă grindină. Temperaturile ajung la 30 de grade în vestul provinciei şi la 26 de grade în partea estică.

Vremea în București și pe litoral

În sud-vestul ţării, se anunţă vreme schimbătoare şi câteva averse pe parcursul zilei. Se încălzeşte uşor şi la amiază vor fi 33 de grade în vestul Olteniei.

În ţinuturile sudice, astăzi mai cresc temperaturile dar vor fi normale pentru luna iunie. Mai apar câteva ploi zgomotoase şi vântul se va înteţi în timpul ploilor.

În Bucureşti, astăzi prindem vreme schimbătoare, cu un pic de vânt, ploi trecătoare şi o maximă în jur de 28 de grade.

La munte, atmosferă va fi plăcută în prima parte a zilei, dar mai târziu prin Meridionali apar ploi locale, destul de zgomotoase.

Pentru cei aflaţi pe litoral, veştile sunt foarte bune. Va fi vreme frumoasă pe toată durata festivalului Neversea. Astăzi vom avea nori puţini, o briză activa şi temperaturi plăcute.

 

citește și...