Prognoza meteo, 5 august 2020: vreme caldă, dar instabilă în anumite regiuni

05.08.2020, 16:02
Prognoza meteo, 5 august 2020: vreme caldă, dar instabilă în anumite regiuni
Prognoza meteo, 5 august 2020: vreme caldă, dar instabilă în anumite regiuni/ foto: pixabay

Pentru miercuri, 5 august, meteorologii au emis o avertizare cod galben de vreme instabilă pentru vestul ţării. Atenționarea va fi valabilă de miercuri după-amiază de la ora 15:00, până în noaptea de miercuri spre joi la ora 2:00.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice, posibil grindină și cantități de apă ce vor depăși 20…25 l/mp.

În celelalte regiuni, vremea va fi călduroasă după amiaza, în special în zonele de câmpie. La munte se vor înregistra ploi de scurtă durată, iar vântul va sufla slab și moderat.

Se răcește la munte

Se răcoreşte în masivele vestice şi în cele sud-vestice, pe unde aşteptam ploi mai abundente. În restul zonelor de munte, se anunţa vreme bună şi vântul va avea unele intensificări pe parcursul zilei.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade Celsius. În București, vremea va fi caniculară la prânz, iar vântul va sufla în general moderat.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă, iar temperaturile maxime se vor încadra între 26 și 29 de grade Celsius. Și apa mării va fi numai bună pentru bălăceală, 25-26 de grade Celsius.

Zilele următoare, canicula aduce un vânt fierbinte şi o maximă în jur de 36 de grade. Joi aşteptăm vreme frumoasă, dar foarte caldă. Se ating 34 de grade, la umbră şi vântul agita atmosfera.

citește și...