Prognoza meteo, 4 octombrie 2020! Temperaturi de până la 31 de grade Celsius

04.10.2020, 11:02
Prognoza meteo, 4 octombrie 2020! Temperaturi de până la 31 de grade Celsius
Prognoza meteo, 4 octombrie 2020! Temperaturi de până la 31 de grade Celsius/ foto: pexels

Pentru duminică, 4 octombrie, meteorologii au anunțat că vremea va continua să se încălzească, iar temperaturile maxime se vor încadra între 22 de grade pe litoral și 31 în sudul țării.

Deși este început de octombrie, valorile termice se vor situa cu mult peste cele caracteristice datei, cu precădere în sud-estul, estul și centrul țării. La munte vor fi înnorări accentuate și local se vor semnala averse și descărcări electrice.

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această perioadă

Vântul va avea intensificări la munte, cu viteze mai mari pe creste, iar local și temporar și în rest, notează stirimeteo. Temperaturile maxime ale zilei vor urca până la 31 de grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 8 și 19 grade.

Dimineața vor fi condiții de ceață în zonele joase. De asemenea, ANM a emis un cod galben de vânt puternic, valabile în cinci judeţe, în orele următoare: Caraş-Severin, Sibiu, Timiş, Arad și Bihor.

În Capitală, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, iar vântul va avea unele intensificări. Temperatura maximă a zilei va fi de 29 de grade Celsius.

citește și...