Prognoza meteo 4 iulie 2019! Cum e astăzi vremea în București, în țară și pe litoral

04.07.2019, 09:28
Prognoza meteo 4 iulie 2019! Cum e astăzi vremea în București, în țară și pe litoral

Temperaturile ridicate le-au dat bătăi de cap atât românilor, cât și europenilor în ultima vreme. După o lună iunie extrem de caldă, iulie a venit tot cu caniculă. Iată mai jos prognoza pentru astăzi, 4 iulie, în toate regiunile țării.

Conform meteorologilor, vremea va fi capricioasă în cea mai mare parte din România. ANM a anunțat că se va înregistra un disconfort termic accentuat în multe zone, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Vremea continuă să ne dea bătăi de cap

În zonele de câmpie și podiș temperaturile vor urca până la 35-37 de grade. În zona de sud și sud-est vor fi averse torențiale și numeroase descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de precipitații vor depăși 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Averse torențiale și descărcări electrice

În București vremea va fi instabilă, în special după-amiaza și noaptea, când va ploua cu tunete și fulgere și vântul va bate cu putere. Cu toate acestea, valorile termice rămân ridicate, maxima zilei fiind de 33 de grade, iar minima de 19 grade. 

Pe litoral, temperatura maximă va ajunge la 27 de grade și este posibil să aibă loc o aversă sau o furtună. Apa mării are 23-24 de grade, temperatura ideală pentru bălăceală și înot. 

 

citește și...