Prognoza meteo, 30 septembrie 2020: vreme răcoroasă, iar precipitațiile nu vor lipsi

30.09.2020, 12:42
Prognoza meteo, 30 septembrie 2020: vreme răcoroasă, iar precipitațiile nu vor lipsi
Prognoza meteo, 30 septembrie 2020: vreme răcoroasă, iar precipitațiile nu vor lipsi
Pentru miercuri, 30 septembrie, meteorologii au anunțat că va continua să plouă la munte, dar și în Moldova, unde se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.
În plus, ANM a emis un cod galben de precipitații pentru 23 de județe din țară: Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Gorj, Sibiu, Alba, Hunedoara, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați și Buzău.

Vreme răcoroasă, iar precipitațiile nu vor lipsi

Până în această seară, meteorologii prognozează instabilitate atmosferică accentuată, cu vânt puternic și grindină.

În București, vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei, iar cerul va avea înnorări și trecător vor fi condiții de ploaie slabă. Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 11-12 grade Celsius în depresiuni și 21-22 de grade Celsius, în sudul țării.

La munte se anunță o zi destul de neplăcută, cu ploi consistente și lapoviță în zonele de creastă. Se face mai frig decât marți, iar vântul suflă cu putere la altitudini mari.

Se încălzește din weekend

Vremea va fi răcoroasă și în zilele următoare. Ploile vor mai fi pe arii restrânse și în general slabe cantitativ. Vântul va mai sufla moderat, cu rafale în jurul a 50 km/h.

Abia de vineri, vremea se îmbunează, soarele va fi prezent pe tot parcursul zilei și vântul se potolește. Se încălzește și se ating 26 de grade, valori ridicate pentru începutul lunii octombrie.

Sâmbătă avem încă o zi frumoasă cu cer curat și un vânt mai activ. Se face mai cald și la amiază se vor înregistra 28 de grade Celsius.

citește și...