Prognoza meteo, 30 noiembrie 2020: cod galben de ninsori în mare parte din țară

30.11.2020, 09:23
Prognoza meteo, 30 noiembrie 2020: cod galben de ninsori în mare parte din țară
Prognoza meteo, 30 noiembrie 2020: cod galben de ninsori în mare parte din țară/ foto: pixabay

Ultima zi din noiembrie a venit cu temperaturi scăzute în mare parte din țară. În plus, meteorologii au anunțat că va ninge în sudul țării. 

ANM a emis un cod galben de vreme rea, începând de luni, 30 noiembrie, de la ora 5.00 până la ora 20.00. În acest interval vor fi ninsori ninsori moderate cantitativ și se va depune treptat strat de zăpadă în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei.

Va ninge în aproape toate zonele țării

Pe arii restrânse, cantitățile de precipitații vor depăși 15-20 l/mp, iar vântul va avea viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Vremea va fi închisă și rece, iar temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 7 grade Celsius.

În Capitală va ninge, iar stratul de zăpadă va măsura în medie 3…5 cm și izolat posibil peste 5 cm. Temperaturile se opresc la 1 grad Celsius. La noapte, minimele vor coborî sub zero grade.

La munte, vremea va fi deosebit de rece, mai ales dimineața și seara. Pe vai şi în depresiuni sunt condiţii de ceaţă în prima parte a zilei.

Vreme deosebit de rece

Zilele următoare, vremea va continua să fie rece și se va depune chiciura. Abia de joi se mai încălzește puțin, iar vântul prinde putere în sudul Banatului şi în Carpaţii Meridionali.

‘Este vorba de noaptea care urmează și de ziua de mâine (luni – n.r.), care va avea precipitații sub formă de ninsoare la început în Muntenia, iar ușor, către după-amiază, acestea se vor retrage către estul Munteniei și Dobrogea.

Pe zona Dobrogei și pe zona continentală a Dobrogei în special, vântul va avea intensificări spre seară, cu viteze de 40-45 de km/h, astfel că ninsoarea va fi ușor viscolită, iar vizibilitatea va fi redusă’, a precizat meteorologul Daniel Robert Manta, la DIGI24.

citește și...