Prognoza meteo 30 iunie 2020! Vreme caniculară în toate zonele țării

30.06.2020, 12:08
Prognoza meteo 30 iunie 2020! Vreme caniculară în toate zonele țării
Prognoza meteo 30 iunie 2020! Vreme caniculară în toate zonele țării / foto: pixabay

După o lungă perioadă de ploi, canicula începe să pună stăpânire pe țara noastră! Marți vom avea parte de o zi fierbinte cu disconfort ridicat în sudul și sud-estul țării.

Temperaturile maxime ale zilei se vor încadra între 33 și 36 de grade, iar în zonele de câmpie se va depăși pragul critic de 80 de unități.

Temperaturile continuă să crească în toate zonele țării. În Bărăgan și Dobrogea, vremea va fi caniculară, atmosfera devenind sufocantă la prânz.

Canicula pune stăpânire pe România

În Moldova sudică și în nordul Munteniei, valorile termice vor depăși chiar și 34 de grade la umbră. Abia spre seară, meteorologii au anunțat ploi însoțite de averse de vânt și descărcări electrice. În Lunca Dunării vor fi 36 de grade Celsius.

Și în Capitală, vremea va fi caniculară, iar la umbră se vor înregistra 35 de grade. Cu toate acestea, apar și ceva condiții de averse, pe parcursul zilei. Minimele ajung la 20 de grade.

La munte, vremea va fi mai răcoroasă, iar spre amiază sunt așteptate ploi locale, destul de zgomotoase, la care se va adăuga și grindina.

Cod galben la munte

De asemenea, ANM a emis un cod galben începând de la ora 12:00 până la ora 20:00 în regiunile: Carpații Orientali, cea mai mare parte a Dobrogei, sudul Moldovei și estul Munteniei. Vor fi perioade instabilitatea atmosferică, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar la izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20-25 de l/mp, iar pe arii restrânse 30-50 de l mp.

Pe litoral, vremea va fi tocmai bună de plajă și scăldat. Cerul va fi variabil pe tot parcursul zilei, iar meteorologii nu au anunțat ploi. Maximele ajung până la 31 de grade Celsius.

citește și...