Prognoza meteo 3 iulie! Meteorologii anunță vreme caniculară, dar și instabilă

03.07.2019, 10:16
Prognoza meteo 3 iulie! Meteorologii anunță vreme caniculară, dar și instabilă

Prognoza meteo 3 iulie! Pentru ziua de miercuri, meteorologii anunță o vreme caniculară, dar și instabilă. Temperaturile mai scad puțin și apar ploile torențiale.

Prognoza meteo 3 iulie! Meteorologii anunță vreme caniculară, dar și instabilă

Manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată se vor semnala după-amiaza și noaptea, la început în nord-est și în centru, precum și în zonele montane și submontane, apoi cu precădere în sud și sud-est.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de miercuri, va persista vremea călduroasă, izolat caniculară în Lunca Dunării și disconfortul termic se va menține accentuat.

Temperaturile vor scădea faţă de zilele precedente, dar în Lunca Dunării va persista canicula. Maximele zilei se vor încadra între 23 şi 35 de grade Celsius.

La noapte se menţine instabilitatea atmosferică mai ales în centru, est şi sud, unde ploile vor fi torenţiale, cu descărcări electrice şi vânt cu intensificări. Minimele nocturne se vor încadra între 11 şi 22 de grade, cu cele mai scăzute valori în depresiuni.

Avertizare meteo: cod portocaliu valabil în perioada 03-07-2019 ora 9:10 până la 03-07-2019 ora 10:00Zonele afectate vor fi: Județul Harghita: Toplița, Ditrău, Sărmaș, Tulgheș, Borsec, Bilbor, Gălăuțaș, Subcetate, Corbu; Județul Harghita: zona de munte de peste cota 1800 m. Aici sunt așteptate vijelii, grindină de dimensiuni medii și posibil mari, averse ce vor cumula 35 l/mp, frecvente descărcări electrice.

În Capitală, vremea va fi mai răcoroasă, dar după-amiaza şi noaptea vor fi averse cu tunete şi fulgere, vijelii şi căderi de grindină. Maxima zilei va fi de 32 de grade Celsius, iar minima de 18 grade Celsius.

Pe litoral, vântul va fi slab și moderat. La orele amiezii maxima va ajunge la 30 de grade Celsius, dar vremea va deveni și aici instabilă. Va ploua torenţial, iar aversele vor apărea şi pe parcursul nopţii. Minima termică va fi de 21 de grade Celsius.

citește și...