Prognoza meteo, 28 iulie 2020: vreme caniculară în zonele de sud

28.07.2020, 12:24
Prognoza meteo, 28 iulie 2020: vreme caniculară în zonele de sud
Prognoza meteo, 28 iulie 2020: vreme caniculară în zonele de sud

Marți, 28 iulie, vremea va deveni caniculară în majoritatea zonelor țării, iar aerul va deveni irespirabil prin sud-estt.

Indicele de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități, însă în unele zone își vor face apariția și câțiva stropi de ploaie.

ANM a anunțat că vremea va fi caniculară în special în zonele de câmpie din sudul și estul țării, temperaturile ajungând până la 35 de grade Celsius.

Vreme caniculară

În Capitală, vremea se anunţă călduroasă, cu nori puţini şi zăpuşeală mare. Stresul termic va fi accentuat, iar maximele pot urca din nou spre 34 de grade la umbră.

Meteorologii au emis și un cod galben de caniculă pentru 22 de județe ale țării. Codul intră în vigoare de miercuri și va fi valabil până joi inclusiv. Astfel că în cursul zilelor de miercuri, 29 iulie și joi, 30 iulie, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, vremea va fi caniculă, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor înregistra peste 37…38 de grade.

ANM a emis un cod galben de caniculă

Nopțile vor fi tropicale, cu temperaturi ce nu vor coborî sub 20 de grade.

Pe litoral, turiștii vor avea parte de zile fierbinți. Disconfortul sporeşte şi apa mării va avea până la 27 de grade.

La munte vor fi precipitații de scurtă durată, tunete și fulgere. Ploile apar local în zona Orientalilor şi în Meridionali, iar prin staţiuni va fi mai cald decât ieri.

citește și...