Prognoza meteo, 27 iulie 2020: vreme călduroasă în sud, ploi torențiale la munte

27.07.2020, 12:41
Prognoza meteo, 27 iulie 2020: vreme călduroasă în sud, ploi torențiale la munte

Pentru luni, 27 iulie, meteorologii au anunțat că vremea va fi călduroasă în sud, dar instabilă în zonele de munte.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 32-35 de grade Celsius, iar cele minime de 22-23 de grade Celsius în Delta Dunării, dar și pe Litoral.

În zonele de munte, vor apărea înnorări temporare, averse, descărcări electrice, iar cantitățile de apă vor depăși 20-25 l/mp și izolat 35-40 l/mp. Zonele vizate sunt Ardeal, nordul Moldovei, Oltenia, Maramureș și Transilvania.

Vreme caldă, dar instabilă

În București, vremea va fi caniculară la orele amiezii, când termometrele vor indica 33 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi crescut.

Pe litoral, vremea va fi bună! Meteorologii au anunțat că toate stațiunile vor avea parte de vreme caldă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27-29 de grade Celsius, iar vântul va sufla cu intensificări temporare. Apa mării va avea între 25-27 de grade Celsius.

Cod galben de ploi

ANM a anunțat că regiunile vestice și nord-vestice, apoi în special în cele nordice, centrale, precum și la deal și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni dimineață un cod galben de furtuni valabil până luni noapte, în mai mult de jumătate de țară.

Foto: anm.ro

În Maramureș, Transilvania, Crișana și local în Banat, Moldova și Muntenia, precum și la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp, se arată în avertizarea ANM.

citește și...