Prognoza meteo, 26 noiembrie 2021. Vremea se încălzeşte în toată ţara. La munte va ninge

26.11.2021, 00:32
Prognoza meteo, 26 noiembrie 2021. Vremea se încălzeşte în toată ţara. La munte va ninge

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru ziua de vineri, 26 noiembrie. Meteorologii anunță că vremea va fi mai frumoasă vineri, cu valori termice în ușoară creștere în majoritatea zonelor țării. La munte va ninge. 

La noapte, cerul va fi variabil, iar în zonele joase de relief, se va semnala ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali.

Valorile termice vor fi în creştere uşoarã în majoritatea regiunilor şi se vor situa peste cele normale la aceastã datã. In sud-vestul ţãrii,  vremea va fi relativ rece. Cerul se va înnora treptat în cea mai mare parte a teritoritului şi va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei şi Transilvaniei şi pe arii restrânse în Moldova.Vântul va avea intensificãri pe creste, în special pe cele ale Carpaţilor Meridionali, unde va sufla cu viteze de peste 80…90 km/h. Local şi temporar, intensificãri ale vântului vor mai fi şi în Banat, Crişana, Moldova şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 şi 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 10 grade.

La munte, la altitudini de peste 1.700 de metri temporar vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și posibil ploi. Cantitățile de apă vor depăși 15…20l/mp.

Vremea în București

Cerul va fi mai mult senin, iar vântul slab. Temperatura minimã va fi de -2…0 grade. Spre dimineaţã vor fi condiţii de ceaţã.

Iată ce temperaturi ne așteaptă vineri și în alte orașe:
Brașov: 9 grade
Iași: 11 grade
Cluj Napoca: 8 grade
Constanța: 13 grade
Bacău: 10 grade
Timișoara: 11 grade
Oradea: 11 grade
Sibiu: 9 grade
Giurgiu: 14 grade
Galați: 13 grade
Arad: 9 grade
Piatra Neamț: 9 grade
Târgu Mureș: 9 grade
Ploiești: 9 grade
Pitești: 9 grade

citește și...