Prognoza meteo, 26 august 2020: vreme frumoasă, dar și ploi de scurtă durată

26.08.2020, 12:48
Prognoza meteo, 26 august 2020: vreme frumoasă, dar și ploi de scurtă durată
Prognoza meteo, 26 august 2020: vreme frumoasă, dar și ploi de scurtă durată

Miercuri, 26 august, vremea va fi frumoasă în majoritatea regiunilor țării. La munte se vor semnala ploi de scurtă durată, iar vântul va avea intensificări pe creste, dar și prin sud-est și nord-vest, conform ANM.

Temperaturile maxime ale zilei vor ajunge și la 32 de grade Celsius în sud și sud-est. În București, vremea va fi călduroasă, cu maxime de 30 – 32 de grade Celsius.

De asemenea, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și un cod galben de ploi şi descărcări electrice, valabil pentru 9 județe din România.

Vreme caldă la final de august

În intervalul 23 august ora 13.00 – 26 august, ora 6.00,vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

În cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei, local în Oltenia şi vestul Munteniei, precum şi în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torenţiale, intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de peste 70…80 km/h, vijelii, grindină.

Mai mult de atât, sunt și câteva județe sub avertizare de cod portocaliu: Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Harghita, Mureş, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Bacău, Vaslui, Vrancea, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Hunedoara, Olt, Teleorman, Giurgiu şi parţial Buzău, Prahova şi Gorj.

 

citește și...