Prognoza meteo 25 mai 2020: temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade

25.05.2020, 11:36
Prognoza meteo 25 mai 2020: temperaturi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade
Prognoza meteo 25 mai 2020: temperaturi scăzute decât cele specifice acestei perioade

Pentru luni, 25 mai, meteorologii au anunțat că temperaturile vor fi mai scăzute decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile țării.

Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată și sunt aşteptate ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină până miercuri seara, 27 mai.

Vreme rece pentru această perioadă

Cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și pe arii restrânse 30…40 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 de grade, iar cea minimă va fi de 8…11 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Valorile termice vor fi în continuare mai scăzute decât în mod normal pentru ultima săptămână a lunii mai. În toate regiunile din România vor fi înnorări, averse, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibile vijelii şi căderi de grindină.

Începând din 1 iunie și până pe 8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantităţile de precipitaţii se vor diminua, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

citește și...