Prognoza meteo, 25 iulie 2020: furtuni și vijelii în cea mai mare parte a țării

25.07.2020, 11:25
Prognoza meteo, 25 iulie 2020: furtuni și vijelii în cea mai mare parte a țării

Pentru acest weekend, meteorologii au anunțat că vremea va fi instabilă, la deal și la munte, precum și în centrul țării, unde se vor semnala averse cu caracter torențial, însoţite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii şi grindină.

Temperaturile maxime ale zilei vor ajunge la 33 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 10 și 22 de grade Celsius.

Vor fi precipitații în majoritatea regiunilor țării

De asemenea, în zonele în care va ploua torențial se vor acumula cantități de apă însemnate. În restul țării, vremea va fi caniculară la orele amiezii. Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii restrânse, mai ales seara și noaptea, cu precădere în sud-vest.

În Capitală, cerul va fi variabil, iar unele precipitații vor fi spre seară, când se vor semnala descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

Cod galben și portocaliu de vreme severă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și un cod galben și unul portocaliu. În sud va fi cald, cu disconfort termic ridicat. Fenomene meteo de instabilitate atmosferică accentuată sunt anunțate până duminică dimineaţa în 16 județe.

Astfel, în intervalul sâmbătă ora 10:30 – duminică ora 6:00, în vestul, sud-vestul, centrul, nordul țării și la munte, local și temporar instabilitatea atmosferică accentuată. Vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

De asemenea, sâmbătă, 25 iulie, de la ora 12.00 intră în vigoare o alertă cod portocaliu pentru județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

citește și...