Prognoza meteo 24 iulie 2019: vremea se încălzește ușor și scăpăm de ploi

24.07.2019, 12:31
Prognoza meteo 24 iulie 2019: vremea se încălzește ușor și scăpăm de ploi

Prognoza meteo 24 iulie! Vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă în regiunile vestice și centrale, unde cerul va fi senin.

Prognoza meteo 24 iulie 2019: vremea se încălzește ușor și scăpăm de ploi

În București vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 19…21 de grade.

Miercuri, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar temperaturile nu ne vor mai da bătăi de cap. Maximele vor fi cuprinse între 23 și 31 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în vestul Olteniei, iar cele minime între 9 și 19 grade Celsius.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări și nici de această dată nu scăpăm de averse și descărcări electrice. De asemenea, și vântul va fi prezent suflând cu intensitate local în estul teritoriului, la munte și pe suprafețe mici în regiunile sudice și centrale.

În prima parte a zilei în Dobrogea și Muntenia, jumătatea de vest a Moldovei, local în Carpații Meridionali și Carpații Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse cu caracter torențial și va aduce cu ele frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și pe arii restrânse grindină.

Pentru perioade scurte de timp ori prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50l/mp.

citește și...