Prognoza meteo, 24 februarie 2022. Cum va fi vremea de Dragobete.

23.02.2022, 19:18
Prognoza meteo, 24 februarie 2022. Cum va fi vremea de Dragobete.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de joi, 24 februarie 2022. Potrivit specialiștilor în meteorologie de la ANM (Administrația Națională de Meteorologie) va fi în general înnorată în toate zonele țării, cu sanse mari de ploaie in anumite regiuni. 

Joi, minimele se vor situa între -0 și -2, -3 grade în Transilvania, Maramureș, Banat, Crișana și zonele deluroase ale Olteniei și Munteniei. În restul țării, valorile minime vor urca spre 2-3 grade Celsius. În timpul zilei vor fi atinse maxime de până la 10 grade în mare parte din țară, cu excepția Transilvaniei și a zonele depresionare, unde vor fi maxime de 3 – 5 grade.

La munte, turiștii vor avea parte de minime cuprinse între -6 și -8 grade Celsius și maxime de 1-2 grade la bază, iar pe creste -1, -3 grade.

Vânt puternic şi ninsori viscolite în 10 judeţe

Meteorologii au emis, miercuri, o atenţionare Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, valabilă până joi dimineaţa la altitudini înalte din zece judeţe, respectiv Alba, Argeş, Braşov, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Prahova, Sibiu şi Vâlcea.

Atenționarea de Cod galben de vânt puternic şi ninsori viscolite, este valabilă până joi dimineaţa la altitudini înalte din zece judeţe.

Vremea în București

De asemenea, meteorologii au emis și prognoza specială pentru București, valabilă în intervalul 23 februarie 2022, ora 10:00 – 24 februarie 2022, ora 08:00.

Astfel, temperaturile înregistrate în timpul zilei de miercuri vor fi mai scăzute față de zilele trecute, dar cu toate acestea, valorile termice se vor situa în continuare peste normele pentru această dată din calendar.

In capitală meteorologii anunță temperaturi care se apropie de normalul acestei perioade. Maxima zilei va atinge 10 grade, în timp ce minima va fi de 2 grade. Vântul va bate slab și moderat, iar cerul va fi parțial înnorat. Există șanse minime de precipitații sub formă de ploaie, dar acestea nu vor fi însemnate cantitativ.

Prognoza meteo 24 februarie 2022 în principalele orașe din țară

Iată care sunt temperaturile maxime de astăzi, șansele de precipitații, procentul de umiditate și viteza vântului, pe 24 februarie 2022, în principalele orașe ale țării:

Timișoara: 11 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 66%, Vânt: 3 km/h

Oradea: 10 grade Celsius, Precipitații: 10%, Umiditate: 67%, Vânt: 8 km/h

citește și...