Prognoza meteo 23 iunie 2020: vreme caldă, dar vom avea parte de vijelii și ploi torențiale

23.06.2020, 11:28
Prognoza meteo 23 iunie 2020: vreme caldă, dar vom avea parte de vijelii și ploi torențiale
În aproape toată țara sunt așteptate averse cu descărcări electrice cu cantități însemnate de apă/ foto: pixabay

Pentru marți, 23 iunie, meteorologii nu vin cu vești prea bune în ceea ce privește vremea! De la începutul lunii iunie, instabilitatea atmosferică s-a menținut accentuat în mai toate regiunile țării. Deși valorile termice au fost ridicate, precipitațiile nu au întârziat să apară.

În aproape toată țara sunt așteptate averse cu descărcări electrice cu cantități însemnate de apă.

Vreme instabilă în toată țara

La munte, dar și local în estul țării, instabilitatea atmosferică va fi mai ridicată pe timpul nopții. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp, iar furtunile nu vor lipsi.

Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 29 de grade, iar cele minime între 13-15 grade Celsius.

În București, cerul va fi înnorat, iar în a doua parte a zilei vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil, vijelii și grindină. Temperatura maximă este prognozată între 26-28 de grade Celsius.

Avertizări de cod galben de vreme severă

De asemenea, în intervalul 23 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, meteorologii au emis o avertizare de cod galben

Pentru intervalul 23 iunie, ora 10 – 25 iunie, ora 10, ANM a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă pentru toată țara.

Vor fi perioade cu averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp si pe arii restranse 50…80 l/mp. În plus, se vor semnala intensificari ale vântului, vijelii, descărcări electrice si grindină.

Gradul de instabilitate atmosferică se va menţine accentuat în cea mai mare parte a ţării şi în prima jumătate a săptămânii viitoare.

 

 

citește și...