Prognoza meteo 22 iulie: ne așteaptă zile caniculare! Cum va fi vremea în București și pe litoral

22.07.2019, 09:54
Prognoza meteo 22 iulie: ne așteaptă zile caniculare! Cum va fi vremea în București și pe litoral

Prognoza meteo 22 iulie! Luni, vremea va fi caldă, local caniculară în Câmpia Română. După-amiaza disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU), va atinge sau va depăşi uşor pragul critic de 80 de unităţi, pe arii relativ extinse în regiunile sudice şi cu totul izolat în vestul şi în estul teritoriului.

Prognoza meteo 22 iulie: ne așteaptă zile caniculare!

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 26 şi 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime între 12 şi 22 de grade.

Cerul va fi variabil, dar vor fi şi perioade cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie, pe parcursul zilei în cea mai mare parte a Transilvaniei, a Moldovei, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali şi pe arii restrânse în restul teritoriului, iar noaptea local la munte, în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei şi izolat în celelalte regiuni, scrie Mediafax. 

Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe suprafeţe mici se vor acumula cantităţi de apă însemnate, de peste 20…25 l/mp şi va cădea grindină. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

Prognoza meteo 22 iulie, în București!

În Capitală se va păstra vremea călduroasă, devenind caniculară, dar după- amiaza şi la noapte se vor înregistra averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt cu intensificări. Maxima zilei va fi de 35 de grade Celsius, iar minima de 19 grade Celsius. În următoarele zile, temperaturile scad până la 30 de grade Celsius, dar apar şi aversele torenţiale mai ales după-amiaza şi seara.

Pe litoral, temperaturile se menţin ridicate şi azi, cu maxime de până la 32 de grade Celsius.

citește și...