Prognoza meteo, 20 noiembrie 2020: vremea intră într-un proces de răcire

20.11.2020, 11:37
Prognoza meteo, 20 noiembrie 2020: vremea intră într-un proces de răcire
foto: pixabay

De vineri, 20 noiembrie, vremea se va răci considerabil în toată țara. În zonele montane va ninge și se va depune un strat de zăpadă.

În celelalte zone, vor fi ploi, iar precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare în Muntenia, Oltenia, Transilvania și Moldova. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…20 l/mp.

Vremea se răcește din acest weekend

Vremea va fi în general închisă și se va depune strat de zăpadă, posibil mai consistent în Carpații Meridionali. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice, estice și sud-estice, cu viteze în general de 40…50 km/h, iar la munte rafalele vor depăși temporar 60…70 km/h.

De asemenea, meteorologii au emis o informare de ninsori și vânt puternic, care va intra în vigoare vineri la prânz.

Cod galben de ninsori

Avertizarea va fi valabilă până sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 17.00. Vor fi ninsori la munte, precipitații mixte în zonele joase de relief și intensificări ale vântului.

”Stratul de zăpadă nou depus local va fi consistent. Din a doua parte a nopţii de vineri spre sâmbătă (20 /21 noiembrie) şi în prima parte a zilei de sâmbătă (21 noiembrie) în sudul şi sud-vestul Transilvaniei, precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă”, au transmis meteorologii, conform News.ro.

În Capitală, cerul va fi înnorat și sunt șanse să plouă slab în cursul nopții. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de 10 grade Celsius, iar cele minime vor fi în jurul valorii de 4 grade.

”La finalul săptămânii, vremea va deveni rece pentru această dată, cu temperaturi minime negative în toate regiunile”, au mai transmis meteorologii.

citește și...