Prognoza meteo, 2 iulie 2020: vreme caniculară în toată România

02.07.2020, 10:52
Prognoza meteo, 2 iulie 2020: vreme caniculară în toată România
Prognoza meteo, 2 iulie 2020: vreme caniculară în toată România

Începutul lunii iulie aduce temperaturi extrem de ridicate în mai multe zone din țară! Maximele vor depăși 34 de grade Celsius la umbră, însă vor fi și perioade cu instabilitate atmosferică în majoritatea zonelor.

Conform meteorologilor, cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie.cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datei de 2 iulie.

Vremea va fi caniculară, mai ales după-amiaza, în sud şi în sud-est. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge, iar pe alocuri va depăşi, pragul critic de 80 de unităţi, mai ales în zonele de sud.

Valori termice extrem de ridicate

De asemenea, sunt așteptate averse în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină şi vijelii, scrie stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 36 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 23 de grade Celsius.

În Capitală, vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 36 de grade Celsius, iar cea minimă, de 18-20 de grade Celsius.

La munte va fi mai răcoare, maximele termice vor avea variații între 19 și 22 de grade, iar minimele se vor situa între 9 și 13 grade.

Prima avertizare de caniculă din această vară

Administrația Națională de Meteorologie a emis și o atenționare de cod galben de caniculă şi disconfort termic, valabil de joi, 2 iulie, până vineri, 3 iulie.

Va fi caniculă în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei şi în sudul şi centrul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35… 36 de grade şi izolat 37 de grade, iar indicele temperatură-umezealã (ITU) va atinge şi depãşi uşor pragul critic de 80 de unitãţi, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

În plus, ANM a emis și un cod portocaliu de vreme de vreme instabilă. Zonele afectate vor fi Timiș, Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Caraș Severin și zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Cluj.

citește și...