Prognoza meteo 17 iunie 2020: vremea va continua să fie instabilă

17.06.2020, 12:54
Prognoza meteo 17 iunie 2020: vremea va continua să fie instabilă
Prognoza meteo 17 iunie 2020: vremea va continua să fie instabilă/ foto: pixabay

Vremea continuă să fie instabilă și miercuri, 17 iunie! Meteorologii au anunțat că nu ridică codul galben de descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

În majoritatea zonelor din țară vor fi ploi însemnate cantitativ, însoțite de descărcări electrice, iar în unele locuri aversele vor fi sub formă de grindină. În zona montană se vor înregistra și intensificări ale vântului.

Valori termice mai scăzute pentru această perioadă

Temperaturile maxime ale zilei vor fi cuprinse între 21°C în depresiuni și 27°C în regiunile estice.

În București, cerul va fi noros încă de la primele ore ale dimineții, iar spre amiază sunt posibile averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade.

Codul galben de vremea rea expiră abia joi, 18 iunie.

Până pe 22 iunie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile vestice și sudice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Abia de săptămâna viitoare temperaturile vor începe să crească până la cele normale pentru această perioadă.

citește și...