Prognoza meteo, 16 septembrie 2020: vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Din weekend se răcește

16.09.2020, 08:17
Prognoza meteo, 16 septembrie 2020: vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă. Din weekend se răcește
foto: pexels

Chiar dacă a venit toamna, vremea este în continuare frumoasă! Miercuri, 16 septembrie, valorile termice rămân în continure ridicate, iar precipitațiile vor lipsi. Temperaturile maxime ale zilei vor ajunge și la 31 de grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi numai bună de plajă.

În Capitală, maximele zilei vor fi de 31-32 de grade, iar vremea va fi frumoasă pe tot parcursul acestei zile. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vreme deosebit de caldă pentru această perioadă

Temperaturile încă se mențin mari și pe litoral. Valorile termice se vor situa în jur de 26 de grade, iar cerul va fi senin.

Și în zona montană vremea va fi în continuare frumoasă pe tot parcursul zilei și ceva mai caldă decât în mod normal.

Un val de aer rece lovește România

‘Vorbim de temperaturi care se vor situa scara întregii ţări între 22 până la 33, posibil 34 de grade Celsius în lunca Dunării şi în partea de Sud-Est a Olteniei. Chiar şi pe litoral vom vorbi de temperaturi agreabile – 25, 27 de grade Celsius. Sunt temperaturi cu 10, 12 grade mai mult peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar. Precipitaţii vor fi foarte puţine, doar în zona de munte. Asta înseamnă o vreme frumoasă oriunde ne-am afla, pe litoral sau chiar la munte. Este o vară târzie, vor mai urma zile cu vreme frumoasă’, a declarat pentru DIGI 24 Elena Mateescu, director Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

citește și...