Prognoza meteo, 16 noiembrie. Care sunt previziunile ANM. Lapovița și ninsoarea vor cuprinde toată țara, zilele următoare

16.11.2021, 10:37
Prognoza meteo, 16 noiembrie. Care sunt previziunile ANM. Lapovița și ninsoarea vor cuprinde toată țara, zilele următoare

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de marți, 16 noiembrie 2021. Meteorolgii anunță că vremea va fi mai închisă și mai rece în toate zonele ţării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-13 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 4 grade. 

În sudul şi estul ţării valorile termice vor fi mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă, iar trecător şi izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţă. Pe crestele montane vor fi posibile precipitaţii mixte.

În restul zonelor vremea va fi predominant frumoasă, cu cer mai mult senin. Vântul va avea intensificări în vestul Carpaţilor Meridionali. Se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală  70-80 km/h, în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4-13 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -5 şi 4 grade. Dimineaţa pe arii relativ restrânse se va forma ceaţă, cu o probabilitate mai mare în regiunile intracarpatice.

Vremea în București

În București, vremea va fi în general închisă, cu valori termice uşor mai scăzute decât în mod normal pentru această perioadă.

În Capitală se anunţă trecător burniţă sau ploaie slabă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 5-6 grade. Umiditatea va fi ridicată, de peste 70%.

Vremea la munte

La munte urmează o zi frumoasă cu cer senin, în masivele sudice şi estice, însă vântul va avea intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali, cu viteze mai mari în Munţii Banatului unde rafalele vor depăşi 70-80 km/h, iar pe arii restrânse şi la intensitate mai redusă şi în estul Carpaţilor Meridionali.

Lapoviță și ninsoare

Potrivit ANM, un val de aer rece va ajunge pe teritoriul țării noastre, zilele următoare, temperaturi vor fi scăzute în zonele în care, în prezent, maximele sunt încă peste media obișnuită pentru această perioadă a anului. Lapovița și ninsorile își vor face simțită prezența în partea de vest, nord și centru, însă nu în cantități mari.

Temperaturi scăzute vor persistă în partea de sud și de est a teritoriului, unde maximele se vor încadra între 4-9 grade Celsius.

În restul teritoriului vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, maximele fiind cuprinse între 6-14 grade Celsius.

„La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece. În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între  4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius.

În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.”, a spus Alina Șerban la Digi24.

 

 

citește și...