Prognoza meteo, 16 iulie 2020! Temperaturile cresc și pot atinge 32 de grade Celsius

16.07.2020, 10:59
Prognoza meteo, 16 iulie 2020! Temperaturile cresc și pot atinge 32 de grade Celsius
Prognoza meteo, 16 iulie 2020! Temperaturile cresc și pot atinge 32 de grade Celsius

Vremea va fi călduroasă în zonele sudice, în special după amiază, însă în celelalte zone, gradul de instabilitate atmosferică se va accentua treptat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade Celsius, iar cele mai mari valori vor fi în Lunca Dunării. Minimele se vor situa în jurul valorii de 11 și 21 de grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali.

O să avem vreme caldă şi frumoasă

La deal și la munte, dar și în zonele de nord-est, vor fi înnorări temporar accentuate și perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, stirimeteo. Izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate.

Pe litoral, vremea va fi destul de caldă! Dimineaţa prindem cer senin, după-amiaza apar doi, trei nori, însă nu este risc de ploaie. Vineri se ating 27 de grade pe plajă, iar vântul va fi destul de intens după prânz.

Vremea în Capitală

În Capitală, vremea va fi caldă la orele amiezii. Cerul va prezenta unele înnorări, în special spre seară, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă a zilei va fi de 31 de grade Celsius. iar cea minimă va fi de 16… 18 grade Celsius.

Pentru perioada următoare, meteorologii au anunțat că vremea va fi schimbătoare. Variaţiile termice nu vor lipsi şi vor fi însoţite de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, după data de 16 iulie 2020.

Pe data de 17 iulie va fi o răcire de aproximativ 6 grade, apoi maximele termice vor creşte din nou, astfel încât, la sfârşitul intervalului de prognoză vremea va deveni călduroasă, iar media lor se va situa între 30 şi 32 de grade.

citește și...