Prognoza meteo, 15 iulie 2020: vremea se încălzește! Unde vor mai fi precipitații

15.07.2020, 13:06
Prognoza meteo, 15 iulie 2020: vremea se încălzește! Unde vor mai fi precipitații
Prognoza meteo, 15 iulie 2020: vremea se încălzește! Unde vor mai fi precipitații

De miercuri, 15 iulie, vremea se încălzește ușor, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 şi 32 de grade. De asemenea, în unele zone din România se vor semnala precipitații.

După ce zilele trecute am avut valori termice mai scăzute, vremea continuă să se încălzească până la finalul acestei săptămâni.

Vântul va mai bate doar în regiuni precum Dobrogea și sudul Banatului sau la munte. Ploi de scurtă durată vor fi prezente în zonele de deal și de munte. Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Vreme caldă în toate zonele țării

În Capitală, vremea va fi călduroasă, iar maxima zilei va fi de 29… 30 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare din a doua parte a zilei.

Temperaturile maxime resimțite în țară vor fi de 22 de grade Celsius în zona depresiunilor și 32 de grade Celsius în Lunca Dunării.

Pe litoral, turiștii vor avea parte de un cer noros și se va înregistra o maximă de 25-26 de grade Celsius, iar minima de 17 grade Celsius.

Ce spun meteorologii

Meteorologii au explicat că anul acesta au fost date un număr record de avertizări cod roșu, 120. De la începutul lunii iunie au fost emise 115 coduri roșii de tip nowcasting, în timp ce în vara anului 2019 aceste coduri roșii au fost aproape la jumătate: numai 64.

‘Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme. Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade. Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării’, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Digi24. 

citește și...