Prognoza meteo, 13 octombrie 2020! Vremea s-a răcit și va ploua în toată țara

13.10.2020, 10:17
Prognoza meteo, 13 octombrie 2020! Vremea s-a răcit și va ploua în toată țara
Prognoza meteo, 13 octombrie 2020! Vremea s-a răcit și va ploua în toată țara/ foto: pixabay

Pentru ziua de marți, 13 octombrie, meteorologii au anunțat că vremea va fi rece, iar în aproape toată ţara va ploua. În plus, ANM a emis și un cod galben de vânt şi ploi abundente în aproape toate regiunile din ţară.

Vremea s-a răcit și va ploua în toată țara

Vremea va deveni răcoroasă, local chiar rece pentru această perioadă, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice vor fi apropiate de cele normale. În majoritatea regiunilor, ploile vor avea și caracter de aversă, local se vor cumula cantități de apă însemnate.

În Capitală, cerul va fi noros și se va răcori, maximele nu mai trec de 21 de grade, iar minima va fi în jur de 6-8 grade.

La munte, precipitaţiile vor fi mixte, mai ales seara. În plus, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 80…100 km/h în masivele cele mai înalte, dar se va intensifica temporar şi în celelalte zone, cu viteze ce vor depăşi local 55…65 km/h, scrie stirimeteo.

În zilele următoare, scăpăm de ploi, dar se face mai răcoare, iar maximele ajung la valori apropiate de cele normale pentru această dată.

De asemenea, meteorologii au precizat că un val de aer polar urmează să lovească Europa începând cu weekend-ul acesta, urmând să avem temperaturi scăzute în aproape toată țara.

citește și...