Prognoza meteo, 13 iulie 2020: temperaturi scăzute în toată țara

13.07.2020, 12:24
Prognoza meteo, 13 iulie 2020: temperaturi scăzute în toată țara
Prognoza meteo, 13 iulie 2020: temperaturi scăzute în toată țara

Luni, 13 iulie, vremea s-a răcit considerabil în toată țara! Valorile termice vor fi mai scăzute, mai ales în zona de nord a țării.

În plus, meteorologii au emis un cod galben pentru câteva județe ale țării, unde vremea va fi instabilă și se va manifesta prin intensificări de scurtă durată ale vântului, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și izolat condiții de grindină.

Valori termice scăzute

Zonele țării care vor fi afectate de acest cod galben sunt centrul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, precum și nord-estul Munteniei. Aici, vântul va avea intensificări semnificative. Rafalele ar putea ajunge la o viteză ce se situează în jurul valorilor de 55 și 70 km/h.

Și în regiunile sudice, vremea se va răci accentuat, iar maximele termice nu vor mai trece de 25 de grade Celsius. Și în Capitală, temperaturile nu vor trece de 24 de grade. Abia de marți, valorile termice vor crește ușor, însă ANM atenționează în continuare că vremea va fi instabilă, în special în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei.

Cod portocaliu de precipitații

În județele Vrancea, Galați, Brăila, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Covasna și în zona de munte a județelor Argeș și Brașov a fost emis un cod portocaliu. Vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70 – 90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 – 50 l/mp.

Și pe litoral, vremea va fi schimbătoare la început de săptămână. Vor fi semnalate intensificări ale vântului, iar rafalele de vânt ar putea ajunge la 55 și până la 70 km/h. 

‘Ne așteaptă încă două zile de fenomene extreme. Luni și marți, în aproape toată țara, temperaturile nu vor mai depăși 24-25 de grade, ceea ce înseamnă o diferență semnificativă față de ceea ce am înregistrat duminică, 33 de grade care au fost resimțite chiar de 37-38 de grade.

Întreaga săptămână 13-20 iulie va fi caracterizată la nivelul întregii țări de temperaturi la nivelul sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar și cele mai mari abateri negative sunt de așteptat în jumătatea nordică a țării’, Elena Mateescu, director ANM, scrie Digi24.

citește și...