Prognoza meteo 12 iulie 2020: ANM a emis un cod galben de furtuni și vijelii

12.07.2020, 09:29
Prognoza meteo 12 iulie 2020: ANM a emis un cod galben de furtuni și vijelii
Prognoza meteo 12 iulie 2020: ANM a emis un cod galben de furtuni și vijelii

Pentru duminică, 12 iulie, meteorologii au emis o avertizat de cod galben pentru 28 de județe din țară. În acele zone va fi instabilitate atmosferică cu furtuni și vijelii, local căderi de grindină.

În regiunile vestice, nordice și centrale, vremea se va răci semnificativ, însă în restul teritoriului va fi cald în continuare.

În zonele de câmpie, vremea va fi caniculară, unde și disconfortul termic va fi ridicat.

Un cod galben intră în vigoare

ANM a emis codul galben începând de duminică, ora 6:00, până la ora 18:00 este în vigoare codul calden de instabilitate atmosferică accentuată.

În intervalul menționat, în Maramureș, Crișana, Banat, Transilvania și nordul Moldovei, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu viteze de peste 65…75 km/h, vijelii și grindină.

De asemenea, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 34…36 de grade în sud-est. Valorile termice vor fi mai scăzute în depresiunile intramontane, unde se vor înregistra 9 grade Celsius.

În Capitală, vremea se va menține călduroasă, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade.  Spre seară sunt așteptate intensificări de scurtă durată ale vântului și averse, posibil moderate cantitativ. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

citește și...