Prognoza meteo, 11 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic

11.07.2020, 09:41
Prognoza meteo, 11 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic
Prognoza meteo, 11 iulie 2020: vreme caniculară și disconfort termic/ foto: pixabay

Pentru acest weekend, meteorologii au anunțat că vremea va fi caniculară în aproape toate zonele țării, în special la câmpie, unde disconfortul termic va fi în creștere. Temperatura maximă va fi de 34 de grade.

România se va transforma într-un adevărat cuptor în aceste zile, iar în unele zone temperaturile vor ajunge și la 40 de grade Celsius.

Vreme caniculară și disconfort termic

La orele amiezii, în zonele de câmpie, disconfortul termic va fi în creştere. Spre seară şi noaptea, vor fi unele înnorări la munte, dar și în zonele de vest, nord şi parţial în centrul ţării.

Local, se vor semnala averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Pe arii restrânse, cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 29 și 34 de grade, iar cele minime se vor încadra între 13 și 22 de grade.

În București, vremea va fi călduroasă, caniculară pe alocuri, iar cerul va fi mai mult senin. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 16…19 grade.

Pe litoral, vremea va fi predominant frumoasă, iar apa mării va avea între 23 şi 26 de grade Celsius.

De când se mai răcorește

La munte, se anunță înnorări temporar accentuate îndeosebi în a doua parte a nopţii în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde izolat se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

De duminică, 12 iulie, vremea începe să se răcească semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată prin vijelii, averse cu caracter torențial, dar și căderi de grindină. Vântul va avea intensificări în special în estul ţării şi în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 şi 29 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest, iar cele minime se vor încadra, în general, între 6 şi 16 grade.

citește și...