Prognoza meteo, 10 august 2020: vreme caniculară în sud și averse la munte

10.08.2020, 10:29
Prognoza meteo, 10 august 2020: vreme caniculară în sud și averse la munte
Prognoza meteo, 10 august 2020: vreme caniculară în sud și averse la munte/ foto: pixabay

Luni, 10 august, vremea va fi tot caldă, iar în zonele de sud canicula va persista. În plus, disconfortul termic va fi ridicat prin sud-vest. Abia după amiază, precipitațiile vor fi prezente la deal şi munte, dar și prin centrul şi nord-estul ţării.

Temperaturile maxime ale zilei vor fi de 36 de grade Celsius. În ţinuturile sudice avem caniculă pe la câmpie şi ceva condiţii de ploaie în dealurile Munteniei.

În Capitală se face și mai cald, norii apar destul de rar, iar temperatura urca până la 35 de grade. Și în timpul nopții va fi destul de cald, se vor înregistra în jur de 20 de grade.

Vreme caniculară în sud și averse la munte

La munte, vremea va fi caldă în prima parte a zilei, dar va deveni instabilă după amiază. Sunt anunţate averse torenţiale, cu tunete, fulgere, vânt puternic şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă, în intervale scurte de timp.

Pe litoral, vremea va fi frumoasă, iar maximele termice ating cel mult 30 de grade. Apa se mai încălzeşte puţin şi va avea 27 de grade în nordul litoralului.

Și în zilele următoare o să fie foarte cald, îndeosebi pe la câmpie.

Astfel, în săptămâna 10 – 17 august 2020, valorile termice vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în regiunile sudice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a ţării, deficit ce va fi local mai accentuat în regiunile sudice, centrale şi nordice.

citește și...