Prognoza meteo, 1 Martie 2021: vor predomina ploile și ninsorile în majoritatea regiunilor

01.03.2021, 11:47
Prognoza meteo, 1 Martie 2021: vor predomina ploile și ninsorile în majoritatea regiunilor
Prognoza meteo, 1 Martie 2021: vor predomina ploile și ninsorile în majoritatea regiunilor/ foto: pixabay

Prima zi de primăvară vine cu ploi și ninsori în majoritatea regiunilor din țară. Abia în zilele următoare, vremea va începe să se încălzească, iar precipitațiile vor fi tot mai puține. 

Vremea s-a răcit accentuat, iar la această oră sunt în vigoare atenționări ale meteorologilor de ploi torențiale. Cerul va fi mai mult noros, vântul va sufla slab, cu intensificări de 45… 55 de km/h. În zona montană va ninge.

Vreme deosebit de rece în prima zi de primăvară

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 12 grade, valori apropiate de cele normale pentru începutul lunii martie.

Țara va fi traversată de un front atmosferic rece, care va afecta mai ales nordul și estul teritoriului. Maximele nu vor mai depăși 4-6 grade în nordul Moldovei, cea care va simți prima răcirea despre care vorbim.

În jumătatea de nord a țării, temperaturile maxime vor fi de 10-12 grade. În sud, chiar dacă vor fi valori mai coborâte decât ieri, încă vor mai fi 16-18 grade în Oltenia și Muntenia. Vântul va afecta toate regiunile țării. Vom avea un început de martie cu un aspect de sfârșit de iarnă’, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM, la DIGI24. 

citește și...