Prognoza meteo, 1 februarie 2021: precipitaţii, polei şi vânt în toată ţara!

01.02.2021, 11:35
Prognoza meteo, 1 februarie 2021: precipitaţii, polei şi vânt în toată ţara!
Prognoza meteo, 1 februarie 2021: precipitaţii, polei şi vânt în toată ţara! foto: pixabay

Pentru ziua de luni, 1 februarie, meteorologii au anunțat precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului. 

În Moldova vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă. În Maramureş, Crişana şi Transilvania unde vor fi precipitaţii mixte.

În intervalul de 31 ianuarie, ora 16:00 – 01 februarie, ora 12:00 sunt anunţate precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului. Mai multe regiuni vor fi sub cod galben de polei.

Meteorologii au emis un cod galben de precipitații și polei

În acelaşi interval este anunţat polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

În Capitală, cerul va fi noros pe tot parcursul zilei, iar spre seară va ploua vor fi precipitații. Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h.

‘În intervalul menţionat temporar vor fi precipitaţii în toată ţara. Cantităţile de apă vor depăşi local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile şi se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureş, Crişana şi Transilvania vor fi precipitaţii mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpaţii Occidentali,ploile şi lapoviţa vor determina topirea parţială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane şi în regiunile sudice şi sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h’, au anunțat meteorologii.

La munte va ninge abundent

La munte vor fi ninsori cantitative și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpaţii Meridionali şi Carpaţii Occidentali.

‘În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali, rafalele vor depăşi 90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada’, conform ANM.

citește și...