Prognoza meteo 1 august 2019: ploi torențiale și grindină în toată țara

01.08.2019, 10:50
Prognoza meteo 1 august 2019: ploi torențiale și grindină în toată țara
Prognoza meteo 1 august 2019: ploi torențiale și grindină în toată țara

Prognoza meteo 1 august 2019. Se răcoreşte şi o să avem atmosfera instabilă în majoritatea zonelor, ploi torenţiale, căderi de grindină şi vijelii. Maximele pleacă de la 23 de grade în depresiuni şi ajung pe la 32 – 33 de grade în sud-vestul ţării.

Prognoza meteo 1 august 2019: ploi torențiale și grindină în toată țara

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, temperaturile scad faţă de ziua trecută, când a fost exagerat de cald. Joi, maximele se opresc pe la 28 – 29 de grade. O să plouă din când în când, vor fi şi fenomene electrice şi răbufniri ale vântul, dar vom zări şi soarele printre nori.

În Dobrogea şi Bărăganscăpăm de căldura sufocantă. Miercuri s-au atins 35 de grade la umbră, joi vor fi cel mult 30 de grade; înnorări frecvente şi mai multe reprize cu ploi zgomotoase.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureşavem atmosferă instabilă, înnorări şi alte serii de averse, ce pot lăsa cantităţi însemnate de apă. Se face mai răcoare decât miercuri: pe la amiază se ating se în jur de 26 – 27 de grade.

În ţinuturile vestice aşteptam vreme ceva mai bună. Norii apar şi aici, însă vor fi mai puţine ploi, iar temperaturile vor urca până la 30 – 31 de grade.

În Transilvaniase răcoreşte; instabilitatea persistă şi vin alte serii de averse,cu tunete, fulgere şi rafale puternice de vânt. Cantităţi mai mari de apă, de 35 de litri pe metru pătrat, se anunţă în special în zonele montane.

Mai apar câteva ploi şi prin Oltenia, dar pe aici va domină atmosfera însorită şi va fi mai cald decât în celelalte regiuni. Maximele vor ajunge la 32 – 33 de grade, la umbră.

Prognoza meteo 1 august 2019, în București

În Bucureşti, joi se face foarte cald, pe la amiază se instalează canicula şi atmosfera devine sufocantă. Peste noapte aversele ajung şi aici.

Se răcoreşte şi o să avem atmosfera instabilă; mai multe reprize de ploaie, fenomene electrice şi scurte intensificări de vânt. Vineri se îndreaptă vremea; norii se risipesc şi mai incalzete puţin. În noaptea următoare se întorc aversele.

Iar sâmbătă o să plouă din când în când, vântul va fi destul de insistent, iar temperaturile vor coborî la valori de lună mai.

citește și...