Probleme mari pentru Adrian Streinu Cercel după ce a fost demis de la institutul Matei Balș!! De ce este anchetat de DNA

06.07.2020, 20:27
Probleme mari pentru Adrian Streinu Cercel după ce a fost demis de la institutul Matei Balș!! De ce este anchetat de DNA
Probleme mari pentru Adrian Streinu Cercel după ce a fost demis de la institutul Matei Balș!! De ce este anchetat de DNA

La finalul lunii aprilie, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunța că l-a demis pe Adrian Streinu Cercel de la conducerea comisiei științifice anti-COVID din Ministerul Sănătății. Locul lui a fost luat de Adriana Pistol, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Adrian Streinu Cercel a generat multiple reacții negative, după ce a declarat că este necesară izolarea la domiciliu a persoanelor de peste 65 de ani pentru trei luni și chiar despărțirea obligatorie a bătrânilor de familiile lor, în perioada stării de urgență.

A provocat un scandal imens

Și premierul Ludovic Orban l-a criticat aspru pe medicul Adrian Streinu Cercel.

‘Planul acela e o năstrușnicie, o stupiditate mai mare nu am văzut. Documentul ăla zici că e făcut în anii 50, la fiecare după nevoi, cu statul care se ocupă de tot, preia distributia de energia electrică, de utilități, nu mai plătește nimeni taxe. E o nebunie nici nu trebuia luat în serios. Chiar stau și mă întreb dacă a apărut întâmplător sau nu chestia cu carantinarea părinților și bunicilor. Sunt lucruri de gravitate extremă, nu trebuie tratate doar cu un zâmbet, ci cu măsuri’, spunea Orban pentru Digi24.

Acum, fostul directorul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș” din Capitală se confruntă iar cu probleme serioase. El este anchetat de procurorii DNA în dosarul achiziționării unor măști de protecție neconforme în perioada pandemiei de coronavirus, scrie Capital.ro, care citează România TV.

De ce este acuzat

Măștile tip FFP2 au fost produse de compania Daddy Baby, un producător de pamperși din China și au fost declarate periculoase. Compania are capital românesc, iar unul dinte acționarii firmei este Ion Berciu, fostul partener de afaceri al lui Adrian Streinu Cercel.

Cum a luat amploare scandalul măștilor neconforme achiziționate de Unifarm? Compania de stat a cumpărat peste un milion de măști, fără licitație publică și le-a distribuit către 113 spitale din întreaga țară, autoritățile au fost nevoite să le retragă din cauza faptului că erau neconforme. Printre spitalele care au încheiat contracte cu această companie se numără spitalul Universitar, Marius Nasta, Colentina și Bagdasar Arseni.

citește și...