„Prințesa urbană” părăsește România. „Din păcate, nu mai am resurse, am obosit”

28.01.2022, 11:02

„Prințesa urbană” a anunțat într-un videoclip pe Facebook că va părăsi definitiv România.  ”Din păcate nu mai am resurse, am obosit şi nici nu cred că vreo schimbare importantă se va mai întâmpla pe parcursul vieţii mele”.

Ioana Macoveiciuc, în vârstă de 41 de ani, este cunoscută sub numele „Prințesa Urbană”. Aceasta a anunțat joi, 27 ianuarie, că a decis să plece definitiv din ţară.

Ioana Chicet-Macoveiciuc, autoarea blogului de parenting Prințesa Urbană și autoare de cărţi pentru copii, a anunțat joi că pleacă împreună cu familia din România spre Olanda.

”Am încercat să schimb și mă frustrează și mă supără aici”

”Sigur că plecăm mai mult pentru copii, dar nu vreau să fiu ipocrită, aşa că o să recunosc că plec în primul rând pentru mine, pentru noi”, a spus bloggerița într-un clip pe Facebook adresat celor aproape 240.000 de urmăritori.

Ea a postat o înregistrare video în care își anunță fanii și vorbește despre motivele din spatele acestei decizii dureroase. ”În momentul în care o să urc acest clip pentru voi, noi vom fi deja în avion și pentru prima oară în viața noastră avem bilete doar dus. Am decis să plecăm după mulți ani în care am încercat să schimb, să contribui la schimbarea lucrurilor care atât de tare mă întristează și mă frustrează și mă supără aici. Din păcate, nu mai am resurse, am obosit și nici nu cred că vreo schimbare semnificativă se va întâmpla pe parcursul vieții mele”, spune Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Unde va locui „Prințesa urbană”

Ioana Macoveiciuc a motivat alegerea Olandei pentru că e o țară mai liniștită și mai relaxată.

„Am ales Olanda pentru că ni se pare un loc în care copilul este în centrul multor lucruri şi pentru că e un loc curat, liniştit, oamenii fac sport, sunt mai relaxaţi, au nivel de trai şi un ritm mai potrivite cu ce ne dorim şi noi“, a spus autoarea de cărți pentru copii în clipul său.

Ea a mărturisit că simte în continuare plecarea ca pe o dezrădăcinare și are multe emoții de nerăbdare.

”Va trebui să ne adaptăm cu toţii într-un loc cu o limbă pe care nu o înţelegem, dar sunt convinsă şi încrezătoare că vom fi bine. Suntem oameni muncitori, respectăm regulile, cred că ne vom adapta în cele din urmă”, a spus ea.

Ioana Chicet Macoveiciuc este cunoscută pentru blogul său, Prințesa urbană, dar și pentru cărțile scrise pentru copii, iar în 2021 a fost cel mai bine vândut autor de pe platforma Libris.ro. Sute de mii de oameni o urmăresc pe rețelele de socializare. Ea este și creatoarea grupului Educatie cu blandete.

 

citește și...