Principalul propagandist al Rusiei amenință Marea Britanie cu bomba nucleară subacvatică. ”Va declanșa un tsunami radioactiv de 1.600 de metri”

02.05.2022, 14:43

Dmitri Kiselyov a avertizat că racheta rusă Satan-2 va lovi mai întâi Regatul Unit și va fi urmată de racheta Poseidon subacvatică, care va trimite valuri de tsunami de 500 de metri peste Marea Britanie.

În emisiunea prezentată în weekend de propagandistul Dmitri Kiselyov s-a prezentat informația potrivit căreia Marea Britanie va fi „cufundată în mare”.

Dmitri Kiselyov, un bărbat cunoscut deseori drept „purtul de cuvânt al lui Putin”, și-a folosit emisiunea de duminică seara pentru a cere atacuri asupra Regatului Unit cu o dronă subacvatică Poseidon despre care spunea că va declanșa un val de marea radioactiv de 1.600 de metri și va „cufunda Marea Britanie în adâncurile ocean”, a informat The Daily Mail.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin cere atacuri asupra Regatului Unit

Drona „are capacitate pentru un focos de până la 100 de megatone”, a susținut Kiselyov și a adăugat că are, de asemenea, puterea de câteva mii de ori mai mare decât puterea bombei aruncate asupra Hiroshima, care „ar ridica un val uriaș, un tsunami, până la 1.640 de m. înalt” suficient pentru a ajunge la jumătatea Scafell Pike, cel mai înalt punct din Anglia.

Vorbind pe o imagine de fundal care arată că Regatul Unit este șters de pe harta lumii, Kiselyov a adăugat: „Acest val mare este, de asemenea, un purtător de doze extrem de mari de radiații. Va transforma Marea Britanie într-un deșert radioactiv, inutilizabil. pentru orice. Cum este această perspectivă?”

Premierul Boris Johnson a amenințat că va efectua o lovitură nucleară asupra Rusiei?

Kiselyov a amenințat, de asemenea, Marea Britanie cu un atac al lui Sarmat 2, cea mai recentă rachetă nucleară a Rusiei, care a fost testată de Putin în urmă cu două săptămâni, despre care el a susținut că ar putea distruge complet țara cu un singur impact.

Remarcile lui Kiselyov urmează un model care s-a dezvoltat în mass-media de stat rusă în ultimele zile de amenințare a Marii Britanii, pe baza premisei false că premierul Boris Johnson a amenințat că va efectua o lovitură nucleară asupra Rusiei fără a consulta NATO.

citește și...