Primul hotel spațial din lume se deschide în 2027. De câți bani ai nevoie dacă vrei să-ți faci concediul în spațiu

02.05.2022, 18:10
Primul hotel spațial din lume se deschide în 2027. De câți bani ai nevoie dacă vrei să-ți faci concediul în spațiu

Trezirea într-o cameră de hotel șic cu vedere la sistemul solar ar putea fi viitorul călătoriilor, cel puțin dacă compania spațială Orbital Assembly are ceva de spus despre asta. Ce facilități va avea hotelul

Lucrările la primul „hotel spațial” din lume pe orbita joasă a Pământului urmează să înceapă în 2025 – și va fi echipat cu restaurante, un cinema, spa și camere pentru 400 de persoane.

Dezvoltată de Orbital Assembly Corporation (OAC), stația Voyager ar putea fi operațională încă din 2027, cu infrastructura construită pe orbită în jurul Pământului, potrivit BBC.

Ce facilități va avea hotelul

Stația spațială va fi un cerc mare și se va roti pentru a genera gravitație artificială care va fi stabilită la un nivel similar cu gravitația găsită pe suprafața Lunii.

Hotelul Voyager Station va include multe dintre caracteristicile pe care le-ați putea aștepta de la o navă de croazieră, inclusiv restaurante tematice, un centru spa și un cinematograf.

Va prezenta o serie de capsule atașate la exteriorul inelului rotativ, iar unele dintre aceste capsule ar putea fi vândute unor companii precum NASA și ESA pentru cercetări spațiale.

Dar există încă un preț destul de incredibil legat de orice călătorie în spațiu, ceea ce face dificil pentru mulți dintre noi să ne gândim să ne petrecem concediul anual în afară acestei lumi.
Tim Alatorre, directorul operațional al Orbital Assembly, crede că această barieră se va ridica pe măsură ce turismul spațial se dezvoltă.

Cât costă o noapte la hotel

„Scopul a fost întotdeauna acela de a face posibil ca un număr mare de oameni să trăiască, să lucreze și să prospere în spațiu”, a declarat Alatorre pentru CNN Travel într-un nou interviu.

Nu au fost dezvăluite detalii despre costul construirii stației spațiale sau costul petrecutului unei nopți la hotel, deși OAC susține că costurile de construcție devin mai ieftine datorită vehiculelor de lansare reutilizabile precum SpaceX Falcon 9 și viitoarea Starship.

 

 

 

citește și...